Rapporter fra GM Rhee seminar

GMSamlingen startet allerede på fredagen, men første ”offisielle” treningsøkt var lørdag morgen. GM Rhee Ki Ha hadde ankommet dagen før, så han hadde vært en liten tur innom kultursenteret som vi da trente i.  Men det var denne dagen det hele startet, og vi gledet oss til å se vår første Grand Master i aksjon.
Vi startet dagen med tekniske parøvelser, med mye variasjon. Senere gikk vi over på mønster, og fikk gått gjennom en god del.  Vi fikk også styrket beinmuskulaturen vår betraktelig, på grunn av alle gangene vi satte oss ned og reiste oss opp igjen.  For GM Rhee, på 71 år (eller over 21 som han liker å si selv), holdt det ikke kun å instruere. Han skulle også trene selv.  Vi fikk se at på tross av alderen er mannen utrolig sprek. Da han med strake armer, liggende på magen på guivet, løftet opp hele kroppen sin skjønte vi at han fortsatt har det. 

 

Rhee Jr

Etter lunsj var det Master Andrew Rhee (sønnen til GM Rhee Ki Ha)  som hadde treningen, siden GM Rhee holdt gradering. Her var det mye ny input og former for trening. Det var sparring som var i fokus, og mot flere motstandere. Vi varierte mye i hvor mange som gikk mot hverandre. Det kunne være 1 mot 3, eller 2 mot 6 osv. Dette var utrolig morsomt.
Etter en lang og hard dag, med mye ny input var det duket for bankett. Her hadde alle på seg penklær og vi fikk servert en utrolig god treretters middag. Det ble delt ut gaver til både GM Rhee og elever rundt om i klubbene.  I tillegg var det mange taler med fine ord til GM Rhee, og alle sammen koste seg.

Skrevet av Christian H. Grusd

Grandmaster Rhee i Oppdal

Søndag:
Etter en ganske kort natt for de fleste, så var det likevel opp og stå til trening på søndag morgen klokka 10. Vi startet med seminarbildeknipsing før vi satte i gang skikkelig.
Først var det oppvarming med Master Andrew Rhee, så holdte vi litt på med basic og fri sparring. Vi hadde forøvrig en veldig kul vri på fri sparringa (som vi i kolbotn også burde adoptere 🙂 , hvor en person ble satt i en litt mer upraktisk og realistisk posisjon; som for eksempel mot en vegg med to angripere. Vi fikk gjort flere vrier av den typen fri sparring både på lørdag og søndag. Vi fikk også prøvd oss på strake push ups, noe som ikke var så veldig lett… Men GM Rhee, som er 21+, klarte jo det uten problem!
Ved 12 tiden fikk en pause og i mens fikk 6. dan-ene og oppover prøvd seg på sine 6. dan’s mønstere, noe de sikkert satte pris på. Det er jo ikke hver dag GM Rhee kommer på besøk.
Under lunsjen var det mange som allerede måtte begynne å dra for å rekke fly og sånt hjemover, så antallet do-boker i hallen var minsket etter lunsj.
Så, etter lunsj ble vi litt delt opp og alle fikk gått sine respektive høyeste mønster. Grand Master Rhee og Master Rhee vekslet på hvem av gruppene (fargebelter/sortbelter) de jobbet med så alle fikk veldig variert og god input hele tiden. Jeg tror alle lærte en god del i løpet av dette seminaret, for å si det sånn.
Til slutt, etter og ha avsluttet, så var det signering av kompendier, leksikon, e.l av både GM Rhee og sønnen. Deretter var det bare å hoppe i bilen og begynne den lange veien sørover igjen.

Skrevet av Samuel Feragen


Dan gradering 19. September:
Jeg gikk opp til 1. Dan hos Grand Master Rhee Ki Ha. Da oppvarmingen begynte, hadde jeg en nokså god følelse, men med en gang det ble alvor, tok nervene over, og det var mye skumlere enn jeg hadde trodd. Det hadde kanskje noe med at jeg var den eneste som skulle opp til 1. Dan, og at jeg måtte gå først og helt alene. Man føler seg ganske liten i forhold til de andre som skulle opp til grad: Linn Johannsen 4.Dan, Dag-Owe Jensen 5.Dan og Bjarne Helme 7.Dan.
Da det verste var over, mønster og teori, var det knusing igjen. Jeg hadde ikke øvd noe særlig på knusing, og trodde ikke at jeg kom til å få det men man kan jo aldri vite med GM Rhee, så knusing ble det. For meg var det egentlig den morsomste delen av graderinga, nervene hadde roet seg litt og alt gikk som det skulle. Det var også veldig morsomt å se Dag-Owe i knusing, i og med at han er verdensmester i denne grenen.
Da graderinga var over var alt ganske greit, men jeg må innrømme at jeg var en smule nervøs for å høre resultatet samme kveld på banketten.

Sarah Højberg Grusd.