Oppstart høsten 2018

kolbotn2018Taekwon-Do er sosial og god trening for alle aldre. Men det kan også være være en spennende konkurranserett for de som ønsker det.

I Kolbotn Taekwon-Do Klubb får alle som ønsker å satse på mesterskap muligheten til det. Hvor langt du ønsker å ta det er helt opp til deg. Det er heller ingen reservebenker hos oss. Alle får være med på laget. Oppstart for nye er mandag 27.august og vi tar opp nye utover hele høsten.

Vi har utøvere som konkurrerer jevnlig på landsdels- og nasjonalt nivå. Noen av disse satser nå også internasjonalt. Disse utøverne er trenere i klubben og vil hjelpe dere i gang med treningen.

De vanligste konkurranseformene i Taekwon-Do er mønster og sparring.

I mønster går to utøvere en serie med teknikker i en bestemt rekkefølge side om side. Den som fremfører øvelsen best vinner. Dette vurderes av dommere som ser på elementer som; balanse, kraft, flyt og teknisk perfeksjon. Mønster er ofte pent å se på, samtidig som teknikkene man utfører er beregnet på bruk i selvforsvar.

I sparring går to utøvere en kamp mot hverandre og forsøker å ta poeng gjennom å treffe motstanderen med slag eller spark, med kontroll, over beltestedet. Den med flest poeng når kampen er over har vunnet. Det er ikke lov å vinne ved å slå knockout på motstanderen. Målet er å vise frem sine egne ferdigheter uten å påføre motstanderen skader.