Seminar med Senior Master Hwang Ho Yong

 

cimg0502Fredag den 3. april dro fire medlemmer av Kolbotn Taekwon-Do klubb avgårde til Sverige på seminar. Firkløveret besto av Sabunim Ingar Eilertsen 6. DAN, Bengt Friestad 3. DAN, Christian Grusd 2. DAN og Raymond Walsnes 1. DAN.
 
Ferden gikk til Gøteborg hvor Senior Master Hwang Ho Yong holdt seminar i god gammel tradisjonell stil. Senior Master Cindy Armstrong stod for selve arrangementet, som ble avholdt i et nytt og moderne anlegg.

Senior Master Hwang er blant annet formann for ITFs tekniske komité, hovedinstruktør for Tsjekkia, Polen og Ungarn samt tidligere medlem av Nord Koreas demonstrasjonteam.

Seminaret begynte med ‘fundamental exercises’, og de av oss som hadde levd lengst merket snart at det var helt klare likhetstrekk med seminarer av Gen. Choi Hong Hi.

Det var endel tekniske oppdateringer og kanskje var det ting som tidligere hadde blitt tolket litt feil og som vi nå fikk en ny forklaring på.

Videre fortsatte seminaret med mønster. Naturlig nok startet vi med Chong-Ji tul og jobbet oss oppover. Også her var det oppdateringer og korreksjoner å få med seg.

Etter kveldsøkten fredag var ferdig, var det å innlosjere seg i firemannshytte på Kärralund Camping.

Deretter dro vi på valutatokt. Seminaret skulle betales i en kombinasjon av euro og svenske kroner. De svenske kronene var det ikke noe problem, men euroen var merkelig nok ganske problematisk å få tak i en storby i et EU-land. De få “bankomatene” som tilbød utbetaling i euro ville ikke gi oss noe annet enn svenske kroner siden ingen av kortene vi hadde tillot utebetaling i euro. Muligens var det rare EU-regler som ligger bak, eller kanskje mer sannsynlig: svenske 🙂

Etter dette var det på høy tid med middag. Men det hadde blitt såpass sent at selv McDonalds hadde stengt. Stemningen begynte å bli litt smådesperat. Fortvilte forslag om å kjøpe seg pølse på bensinstasjon gjorde ting ikke noe bedre. Inntil vi gikk på en pub som også serverte (god) mat. Fire plankebiffer senere så vi igjen på lyst på livet. Deretter bar ferden tilbake til køyesenger som faktisk var like behagelige som de man finner på gode hoteller.

Christian i farta, 2.Dan...

Lørdagen startet med en bedre frokost, og så var det tilbake til hallen.

Etter lunsj fikk vi vite at temaet var basic-sparring. Master Hwang poengterte viktigheten av å lære GUP-graderte disse sparringsformene før man slapp de til med frisparring. Å undervise frisparring til elever med mindre enn blått belte karakteristerte Master Hwang som ‘a crime’.

Siste del av lørdagsøkten bestod av semi-frisparring og Master Hwang viste oss et par inspirerende treningsmetoder for å blant annet trene blokkering i sparring.

Da vi måtte dra tilbake etter siste trening lørdag ble det dessverre ikke tid til å delta på noen middag.

Hjemturen foregikk greit, foruten et par bomturer i Gøteborgs mange (rare?) kryss før vi fant tilbake til E6 og veien hjem. Og etter 3-4 timers kjøring, mye i ertesuppe-tjukk tåke, var vi hjemme igjen. Akkurat så sliten, støl og trett som man forventer å være etter et godt Taekwon-Do seminar.

To instruktører ser fortvilet etter sin elev.... :-)