Ingar Eilertsen har fått mastergrad i Taekwon-Do

Kolbotn Taekwon-Do klubb har fått sin egen Master,
Ingar Eilertsen blitt forfremmet til 7. Dan av sort belte og er med dette en av yderst få i kongeriket Norge med en slik rang.

Etter 28 år uten et eneste treningsavbrudd, var vår klubbleder klar for den store testen. Denne helgen, den 24. og 25. november arrangerte det finske Taekwon-Do forbundet et teknisk seminar og gradering med Grand Master Kim Ung Chol, 9. Dan.

På seminaret deltok rundt 50 utøvere, brorparten var fra Finland, men deltakere fra Russland og Tjekkia var også tilstede.
Fra Norge deltok Ingar Eilertsen, Kim-Ronny Steinseide og Edvind Nordbø. En liten men lystig gjeng.

Grand Master Chol er en av de originale demo team medlemmene som gjestet Norge i 1984, så han husket godt Norge. “-Han var i en utrolig god form ennå og vi norske “tømmerstokkene” fant stadig nye muskler i kroppene våre. Utøying direkte i spagat (+ mye mer moro) som oppvarming, før alle de fem øktene, gjorde at vi fort følte oss helt knuste. ” sier Master Eilertsen. De norske deltakerne var heldige, da de som “utlendinger” bodde på samme hotell som Grandmasteren. På denne måten kunne de bli litt bedre kjent og ha det hyggelig sammen under måltidene. Lørdagen var det bankett på en koreansk resturant god mat og svært lystig Grandmaster gjorde middagen til en uforglemmelig aften.

Rosinen i pølsa for oss norske, var da Ingar Eilertsen ble forfremmet til Master og 7. Dan, på søndagen.
“Jeg har på veien konkurrert i VM og EM samt vært trener og dommer, så det er mye erfaring som ligger bak denne dagen her.” sier Master Eilertsen
Testen ble utført etter ITF’s program, med et par utvalgte avvik, også det ikke noe nytt 🙂 Vi regner også med at det ble fulgt ekstra godt med under alle deler av seminaret, være seg mønster eller knivsparring

Uansett; Ingar Eilertsen fikk skryt for sin teknikk og teori.
– ” Dette var et utrolig stort øyeblikk for meg, jeg startet med Taekwo-Do da jeg var 14 år. Jeg bestemte meg som 15 åring at jeg skulle bli Master før jeg var 45, og med mine 42 år er jeg nå den yngste Masteren i Norge, ja faktisk i hele Norden. Ikke noe mål i seg selv å være yngst, men det er litt artig. Jeg tror at tiden med langrenn har vært med på å gi meg et godt grunnlag, som gjør at hard trening ikke er fremmed for meg :-).

En stolt gjeng reiste i går hjem fra Norge og tilbake til familie og elever, med en ny Master på “lasset”.

Vi er meget stolte av denne bragden og gratulerer Master Eilertsen med 7dan sort belte.