First Grandmaster Rhee i Harstad

En del av oss var nylig på seminar med First Grandmaster Rhee i Harstad. Det var en spesiell opplevelse. Han var ganske streng og pirkete, og kunne spotte en uriktig kledd dobok på 100 meters avstand. Og det fikk jo noen merke. Som et eksempel fikk en bemerket hvor sjuskete det var å ha tråden hengende ned fra buksen og deretter prøvde å fikse på det. Da fikk vedkommende ytterligere kjeft for å ikke snu seg bort fra treneren når han rettet på det.

Allikevel er det jo fint å få fyllt på med detaljer om hvordan man skal oppføre seg i en Dojang, noe ikke alle trenere tar seg tid til å gjøre. Greit å være forberedt hvis man svinger innom en Dojang i utlandet, så slipper man å få sånne ting bemerket når man allerede føler seg som en gjest.

Han hadde med seg Paul Cutler som også har rang som Grandmaster (9. dan). For å være godt opp i åra var de uforskammet sterke og myke. FGMR briefet med noen push-ups hvor man har armene rettet strake forover. Ikke lett å få magen opp fra gulvet da. Bare prøv. 🙂

Søndag begynte Paul Cutler med en artig øvelse hvor vi skulle presse front snap spark og holde i et sekund. En ganske basic øvelse vi alle gjør helt til han sa vi skulle gjøre det samme i skulderhøyde. Noen klarte jo det. Deretter skulle vi gjøre det samme bare med foten litt over hodehøyde. Det fremkalte jo litt latter da ingen andre en Cutler selv klarte det. Og han er over 60. Hjælp!

Banketten var også litt spesiell da FGMR slo til med en sang på Koreansk. En i salen påsto da at han skulle synge en norsk folkesang om en familie som hadde det litt trangt vinterstid. Nemlig “Bæ bæ lille lam”. Det fremkalte litt spredt humring i salen.

Totalt sett en super opplevelse, og forhåpentligvis ikke siste gang han er på besøk her.